Ιδεολογία

 «Το όμαιμον, το ομόγλωσσον, το ομόθρησκον, το ομότροπον»   (Ηρόδ.)

Το «Δίκτυο Κοινωνικής Δράσης και Αλληλεγγύης» με ιδρυτή τον Βασίλη Στίγκα μετά από 4 χρόνια συνεχούς δραστηριοποίησης και με μεγάλο κοινωνικό έργο σε ιδρύματα, αστέγους και σε ελληνικές οικογένειες, μετατρέπεται στις 5/12/2017 με την κατάθεση της Ιδρυτικής Διακήρυξης στον Άρειο Πάγο, σε πολιτικό σχηματισμό με την επωνυμία «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»

Εμείς οι »ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» εκφράζουμε σε πραγματικό και απόλυτο βαθμό την Εθνικιστική Πατριωτική Ιδέα και το τρίπτυχο Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια. Είμαστε θεματοφύλακες των πατροπαράδοτων αρχών και αξιών του Ελληνισμού, και τιμάμε τις παραδόσεις μας που σήμερα εκλείπουν από την δημόσια ζωή της χώρας.

Αγαπούμε και υποστηρίζουμε σε όλους τους τομείς την Πατρίδα, σεβόμαστε την Ελληνική Εθνική μας ταυτότητα την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, δεν θέλουμε καμία αλλοίωση στο Εθνος μας και απαντούμε με ένα ηχηρό ΟΧΙ σε κάθε προσπάθεια « ισλαμοποίησης » της Ελλάδας.

Δεν συμφωνούμε με την «κοσμοπολίτικη διεθνιστική» Αριστερά ούτε με την «παγκοσμιοποιημένη»φιλελεύθερη Κεντροδεξιά. Προσβλέπουμε σε μία ενωμένη Ευρώπη, όπου θα κυριαρχούν οι αξίες της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού.

Εμείς οι Ελληνες για να βγούμε απο την οικονομική, ηθική και πολιτισμική στην οποία έχουμε περιέλθει πρέπει να αναζητήσουμε τις ρίζες μας, να εμπνευστούμε απο την πλούσια ιστορία μας και να νοιώσουμε στο αίμα μας ποιοί είμαστε και τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Πρέπει να πάψουμε να τρέφουμε ψεύτικες ελπίδες για ξένους σωτήρες και καλούς »συμμάχους», να σπάσουμε μόνοι μας τα δεσμά της σκλαβιάς και να σταθούμε περήφανοι στα πόδια μας όπως έκαναν οι πρόγονοι μας πριν απο εμάς για εμάς.

Ως τότε χρέος όλων μας είναι ο διαρκής αγώνας για πνευματική αφύπνιση και πάνω απ΄ όλα ομοψυχία που άμεσα θα αναζωπυρώσουν την φλόγα της Λευτεριάς και όλοι οι Ελληνες θα διεκδικήσουμε δυναμικά την Πατρίδα μας πίσω.

Πάντα ταγμένοι να φυλάμε Θερμοπύλες, σαλπίζουμε και προσκαλούμε σε συμπαράταξη όλους τούς Ελληνόψυχους που έχουν Εθνική συνείδηση και καρδιά, όλους αυτούς που ονειρεύονται και θέλουν μια άλλη Ελλάδα που μας αξίζει.

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Στίγκας